Op (elektrische) roadtripMet deze stoere SUV raakt fotograaf Timothy overal

Met deze stoere SUV raakt fotograaf Timothy overal

Als fotograaf heeft Timothy De Ridder (35) uit Gent een auto nodig die op elk terrein zijn mannetje staat. Hoe komt het dat hij in zijn zoektocht naar een nieuwe bedrijfswagen al snel uitkwam bij de Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid?

“Ik zocht een avontuurlijke SUV met een grote kofferruimte om al mijn fotomateriaal gemakkelijk in te laden. Als fotograaf kom ik regelmatig op afgelegen locaties. Deze plug-inhybride is sowieso een 4×4 en dat is al erg handig gebleken. Het is goed om die extra zekerheid te hebben, bijvoorbeeld om door de modder of sneeuw te rijden. In de eerste week heb ik hem al meteen meegenomen naar Oostenrijk voor een opdracht. Tijdens die lange rit met ook heel wat straatjes in de bergen ben ik helemaal verliefd geworden op de TUCSON”, vertelt Timothy.

Gemakkelijke keuze

“Ik zocht een nieuwe bedrijfswagen en heb veel research gedaan. Ik heb veel rondgekeken en vergeleken, maar uiteindelijk was dit toch een gemakkelijke keuze. Als ik keek naar de prijs-kwaliteitverhouding en alle uitrusting die de TUCSON heeft, was het gewoon een no-brainer om voor de TUCSON te gaan.”

De TUCSON Plug-in Hybrid combineert een 1.6-turbobenzinemotor met een elektromotor, waarmee je tot 62 km puur elektrisch kunt rijden. “In de bebouwde kom rijd ik bijna altijd puur elektrisch. We wonen in een rijhuis en hebben dus thuis geen laadpaal, maar ik kan hem vaker opladen dan ik had verwacht, zowel bij klanten als hier in de buurt, in een parkeergarage of aan een tankstation als ik onderweg een pauze neem. Ik probeer hem dagelijks op te laden. De plug-in hybride is niet alleen 100 procent fiscaal aftrekbaar, maar was ook een bewuste keuze om iets voor het milieu te doen.”

Opvallend design

Timothy kreeg heel wat positieve reacties op het originele design van de TUCSON en de zogenaamde Parametric Hidden Lights, waarbij de verlichting geïntegreerd is in het radiatorrooster. “Mensen vinden dit fascinerend. Zeker in het begin kreeg ik altijd de vraag welke auto dit is. Nu rijden er al meer exemplaren van de nieuwe TUCSON rond.”

Het zoontje van Timothy is dan weer fan van het panoramisch schuif- en kanteldak. “Dit geeft extra licht in het interieur. Voor ons zoontje is het leuk om in de stad rond te kijken naar de gebouwen. Ook de bomen vindt hij altijd heel tof.” Een snufje dat Timothy zelf heel nuttig vindt, is de Blindspot View Monitor, waarbij je op een schermpje in de instrumenten het verkeer naast en achter de auto ziet. “Deze dodehoekcamera is heel handig om af te slaan aan een kruispunt. Zo kun je extra controleren of je alles gezien hebt in de dode hoek. Ik gebruik het altijd.”

Nog een Hyundai

De TUCSON Plug-in Hybrid is niet de enige Hyundai binnen het gezin. “Als privéwagen hebben we ook een i20, die we vooral gebruiken voor korte afstanden. Vroeger was dit onze hoofdauto, nu gebruikt vooral mijn vrouw de i20 als ik bijvoorbeeld in het weekend ga werken met de TUCSON. Ook over de i20 en de service van Hyundai zijn we trouwens heel tevreden.”

Ook benieuwd naar de nieuwe Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid? Ontdek hem hier en vraag een proefrit