Op (elektrische) roadtripKamperen wordt nooit meer hetzelfde met deze wagen

Kamperen wordt nooit meer hetzelfde met deze wagen

Zoek je een leuke vakantie die je dichter bij de natuur brengt, veel vrijheid geeft en betaalbaar is? Dan is kamperen misschien wel dé oplossing. Om er een perfecte kampeervakantie van te maken, geven we je graag enkele tips. Wist je bijvoorbeeld dat er een elektrische auto bestaat die stroom geeft aan je e-bike of kampeermateriaal?

Help jezelf met een lijstje

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor een kampeervakantie. Na een vermoeiend werkjaar durf je weleens verstrooid te zijn. Zorg daarom voor een lijstje van alle taken en spullen die je zeker niet mag vergeten. Moet je auto nog op onderhoud voor de reis? Is de pechbijstand in orde? Bij Hyundai is dat bijvoorbeeld goed geregeld dankzij de gratis pechbijstand Hyundai Lifetime Assistance in Europa.

En dan zijn er natuurlijk nog heel wat spullen waar je misschien niet meteen aan denkt. Check welk stekkersysteem de camping gebruikt en of je een verlengkabel en verloopstekker nodig hebt om je caravan aan te sluiten. Neem een rubberen hamer mee om de haringen van je tent in de grond te slaan. Een klauwhamer is dan weer handig om ze uit de grond te trekken. Vuilniszakken, een EHBO-kit, ducttape, een Zwitsers zakmes, de oplader van je smartphone, spelletjes voor als het regent: het zijn evidente dingen die je pas mist wanneer het te laat is.

Probeer je materiaal eerst thuis

Ervaring maakt het verschil tussen een ontspannen of stressvolle start van de vakantie. Oefen dus eerst thuis met het opzetten van je tent – zeker als je ze nog maar net gekocht of gehuurd hebt. Onthoud ook hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt en vertrek op tijd, zodat je op de camping rustig je tent kunt opstellen. Het is immers vakantie en dat betekent: ontspannen. Wat je vooral niet wilt, is ter plaatse ontdekken dat je essentiële onderdelen mist of in het donker uitvissen hoe die tent ook alweer in elkaar zit.

Maak ook de reis aangenaam

De vakantie begint zodra je de voordeur achter je dichttrekt. Pauzeer elke twee uur en plan een tussenstop om even te ontspannen. De ideale auto voor een kampeervakantie moet uiteraard ruim en comfortabel zijn. En krachtig genoeg om een caravan te trekken. In Nederland kennen ze wel iets van kamperen en ging de mobiliteitsvereniging ANWB op zoek naar de Trekauto van het Jaar 2022. De Hyundai IONIQ 5 kwam als winnaar uit de bus. Een primeur, want nooit eerder won een elektrische auto deze prijs. De Hyundai IONIQ 5 scoorde onder meer met zijn hoge laadsnelheid en vehicle-to-load-systeem, dat stroom aan je caravan levert.

Neem je elektrische fiets mee

Natuurlijk heb je vooraf bekeken wat je kampeerlocatie allemaal te bieden heeft. Het is fijn om niet alleen met de auto maar ook met de elektrische fiets of step de omgeving te verkennen. Dat geeft elke reisgenoot de vrijheid om te doen waar hij of zij zin in heeft. De elektrische SUV Hyundai IONIQ 5 heeft op dat vlak een streepje voor op andere auto’s. Hij kan namelijk de batterij van je elektrische fiets of step opladen met een adapter op de laadpoort van de auto.

Gebruik je auto als stroombron

Heb je ooit al gekampeerd op een locatie waar geen stroom was? Dan besef je pas hoe belangrijk elektriciteit is. Met de Hyundai IONIQ 5 heb je altijd een mobiele stroombron bij de hand. Zijn vehicle-to-load-functie levert 3,6 kW vermogen en heeft twee aansluitingen: binnen onder de achterbank en buiten aan de laadpoort, rechts achteraan. Dit is een droom die uitkomt voor kampeerders. Drankjes koel houden, de batterij van je camera weer opladen, elektrisch koken of een kopje koffie zetten: je krijgt meteen heel wat extra mogelijkheden.

Meer weten over de IONIQ 5? Kampeer dan even op de website van Hyundai.