Trek je wandelschoenen aan voor de mooiste bossen van Vlaanderen!

Trek je wandelschoenen aan voor de mooiste bossen van Vlaanderen!

Een vakantie in het bos is dé place to be voor avonturiers én rustzoekers. Geen betere plek om even helemaal op adem te komen dan een magisch bos vol prachtige bomen en fluitende vogeltjes. Kun je door de bomen het bos niet meer zien? We helpen je graag op weg met enkele magistrale bosroutes.

West-Vlaanderen

Tillegembos

Waan je in een sprookje in de Kasteelbossen ten zuidwesten van Brugge. In het Tillegembos staat een van de weinige waterburchten in het Brugse Ommeland. Het prachtige domein is maar liefst 131 hectare groot en heeft een grote diversiteit aan fauna en flora. Ben je ook nieuwsgierig naar het fluitconcert van de dag? Afsluiten doe je in de gezellige herberg In de Trutselaar.
Startpunt: Tillegemdreef, 8200 Sint-Michiels.  

Sixtusbos

De Sixtusbossen strekken zich uit op de heuvelrug ten noordwesten van Poperinge. Ben je op zoek naar de dikste eik uit de streek? Ga op speurtocht met de kinderen en ontdek het bos aan de hand van leuke opdrachten en weetjes. Het toppunt van genot? Na een zalige wandeling een hemelse Westvleteren drinken. In de gloria!
Startpunt: Leeuwerikstraat, 8640 Vleteren.

Oost-Vlaanderen

Brakelbos

Het Brakelbos is een natuurgebied in de Vlaamse Ardennen. Je vindt er onder meer twee wandellussen op kindermaat: het Reeënpad en het Bosmuizenpad van om en bij de 4 kilometer. Die nemen jong en oud mee over de Sassegembeek, naar het hart van het bos. Hier zijn de meeste bomen meer dan honderd jaar oud. In de zomer zorgen de torenhoge beuken voor heel wat schaduw. Het perfecte picknickplekje.
Startpunt: Brakelbosstraat, 9660 Brakel.

Meetjeslandse bossen

Ben je klaar voor 236 kilometer wandelplezier? Ontdek de bosgebieden van het Meetjesland: het landschapspark Drongengoed, de Lembeekse bossen en het provinciaal domein Het Leen. Een kennismaking met de Meetjeslandse bossen – en hun uitgebreide wandelnetwerk – start je het best in provinciaal domein Het Leen. Dat is de perfecte locatie voor een zalige wandeling op jezelf, met je partner of met je gezin.
Startpunt: Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo.

Antwerpen

Lovenhoek

In de Antwerpse Kempen, tussen Pulle en Vorselaar, ligt het vergeten natuurgebied Lovenhoek. De variatie in het landschap, het vele water en de slingerende paadjes houden het volledig onverharde wandelpad ook voor kleine stappertjes boeiend. De kers op de taart: een heerlijke picknick met … zelf geplukte braambessen als dessert. Puur natuur!
Startpunt: Pallaaraard 36, 2290 Vorselaar.

Vlaams-Brabant

Meerdaalwoud & Heverleebos

Dit bosgebied strekt zich uit ten zuiden van Leuven, vanaf Heverlee tot aan de grens met Waals-Brabant. Een reusachtige houten torenvalk staat als een totem bij de nieuwe onthaalpoort van het Meerdaalwoud. Beklim de houten uitkijktoren, leef je helemaal uit in het avontuurlijke speelbos of test je bewegingsvaardigheden op het eerste multimovepad. En … actie!
Startpunt: Naamsesteenweg, 3001 Heverlee (Leuven).

Limburg

Bosland

Welkom in Bosland, het grootste kindvriendelijke natuurgebied in het noorden van de Limburgse Kempen. Het is een paradijs voor iedereen die houdt van natuur, sport en actie. Maar in Bosland zijn er ook ontelbare mooie plekken waar je tot rust kunt komen. Luister naar het ruisen van de wind door de bomen, voel de grond onder je voeten en snuif de geuren van het bos op. Hier geniet je met al jouw zintuigen.
Startpunt: Kiefhoekstraat 16, 3941 Hechtel-Eksel.