Cultuur opsnuivenHier zijn de leukste tips om gezellig te winkelen en genieten in Leuven

Hier zijn de leukste tips om gezellig te winkelen en genieten in Leuven

We mogen intussen al enkele maanden weer shoppen. Gelukkig maar. Ook in Leuven draaien de winkels op volle toeren en dit zijn daar onze tien favoriete adresjes. De bekendste winkelstraten van Leuven zijn de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat. Maar wij selecteerden tien adresjes in het hart van Leuven, rond de Mechelsestraat.

Mode

Verschillende modewinkels in Leuven hebben aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Bij Tenue Préférée (Mechelsestraat) vind je duurzame en faire mode, met merken die door uitbaatster Sandra geselecteerd zijn. Voor stijlvolle ecologische en tweedehandskledij stap je binnen bij Harvest Club (Mathieu de Layensplein).

leuven

Boeken, bloemen en meer

Barbóék (Schrijnmakersstraat) is een boekhandel en een koffie- en wijnbar in één. Bij goed weer kan je op de patio of op het terras je nieuwe aanwinst beginnen lezen. Mirte is al twintig jaar een vaste waarde voor boeketten, bloemstukken, terras- en kamerplanten. Naast de winkel op de Vismarkt opende Mirte een tweede winkel vlakblij, in de Mechelsestraat. Voor originele voorwerpen en decoratie moet je bij Animaux Speciaux (Mechelsestraat) zijn: je vindt er bijvoorbeeld vintage posters en boeken maar ook opgezette dieren.

Culinair

Voor lekker eten zijn er drie adressen op een steenworp van elkaar . Als vaste leverancier van Jeroen Meus is familieslagerij Rondou in de Pensstraat ook buiten Leuven bekend. Omwille van het coronavirus mogen twee klanten tegelijk binnen; je kan de wachtrij vermijden door online te bestellen. Je bestelling kan je dan veilig afhalen uit een automaat.

Even verder ligt Walvis (Mechelsestraat), een vishandel waar de verse vis voor je ogen wordt gefileerd. 90 procent van de bereidingen worden in de eigen keuken bereid. Ook hier kan je online bestellen. Aan de overkant van de straat rijpen de de fijnste kazen in de kelders van Elsen Kaasambacht (Mechelsestraat). De kaasschotels van Elsen bestel je een dag op voorhand en dat kan telefonisch, in de winkel of online.

Drank

Liefhebbers van gin en whisky vinden hun gading in de gezellige winkel van Angels’ Share (Mechelsestraat). Uitbater Delly Vrebos zorgt voor een ruim assortiment, gaande van betaalbare tot heel exclusieve flessen. Eind juni vorig jaar opende Hops ‘n More (Parijsstraat) zijn deuren. Hier vind je artisanale bieren, ciders en niet-alcoholische dranken van gepassioneerde producenten uit zowel België als de rest van de wereld.