CitytripBonte bestemmingen! 11 van de meest kleurrijke steden en dorpen in Europa

Bonte bestemmingen! 11 van de meest kleurrijke steden en dorpen in Europa

Bekijk jij het leven graag door een roze bril? Voor deze kleurrijke reisbestemmingen hoef je ‘m niet eens op te zetten. Goed humeur gegarandeerd voor wie afzakt naar één van deze 11 steden of dorpen in Europa. En de prachtige kiekjes die je er kunt maken zijn natuurlijk ook mooi meegenomen.

1. Cinque Terre, Ligurië (Italië)

Een van de bekendste kleurrijke bestemmingen is ongetwijfeld Cinque Terre. De vijf bonte dorpjes langs de kustlijn zijn een must visit wanneer je een roadtrip door Italië plant. De dorpjes zijn zelfs zo mooi dat ze sinds 1997 als Werelderfgoed beschouwd worden.

2. Nyhavn, Kopenhagen (Denemarken)

Voluit genieten van het uitzicht doe je ook in Nyhavn, de schilderachtige haven van Kopenhagen. De gekleurde gebouwen herbergen er vele restaurants die uitkijken op de prachtige oude schepen. Gezelligheid troef in Denemarken!

3. Júzcar, Málaga (Spanje)

‘I’m blue. Da ba dee da ba di’ moet allicht het lijflied zijn van elke inwoner die gevestigd is in Júzcar, want werkelijk alles is er blauw. Een beetje alsof je de wereld van de Smurfen binnenstapt wanneer je het dorp in het Spaanse Málaga bezoekt. Het kreeg dan ook niet voor niets de bijnaam ‘El Pueblo Pitufo’, wat smurfendorp betekent.

4. Wrocław (Polen)

Polen mag dan niet de meest exotische bestemming zijn in Europa, aan kleur geen gebrek. Zo vind je in de stad Wroclaw (spreek uit: wrotsjlov) heel wat opbeurende gebouwen. En wil je een echte kleurenexplosie meemaken, dan moet je ’s avonds zeker de lichtshow aan de de fontein van Wrocław bezoeken.

5. Portofino (Italië)

Nog zo’n kleurrijke stad aan het water in Italië is Portofina, waar menig Hollywoodster zijn of haar yacht aanmeert. Pittoresk is Portofino ongetwijfeld. De perfecte achtergrond voor een Instawaardige foto, dat ook.

6. Menton (Frankrijk)

Menton doet bij velen niet meteen een belletje rinkelen zoals de Franse steden Saint-Tropez, Nice of Cannes, maar het dorp in de Franse rivièra is daarom zeker niet minder de moeite waard. Het is er rustiger dan in de bekende badsteden, dus kan er volop genoten worden van de omgeving.

7. Villajoyosa, Málaga (Spanje)

Villajoyosa is niet enkel een kleurrijke parel aan de Costa Blanca, maar staat ook bekend om z’n chocolade. De stad kent een rijke geschiedenis in de chocolade-industrie. Een win-win als vakantiebestemming dus!

8. Burano, Venetië (Italië)

Burano is één van de eilandjes in de baai bij Venetië en biedt toeristen een regenboog aan felgekleurde huisjes. Er wordt gezegd dat vissers hun huisjes in bonte kleuren schilderden zodat ze ze van ver in de lagune konden herkennen. Burano is een ideale dagtrip voor wie in Venetië logeert en stelt zelden teleur.

9. Santorini (Griekenland)

De kenmerkende witte huisjes met blauwe daken in Santorini zijn al jaren een Instagramhit. Maar ook de kleurrijke exemplaren op het eiland zijn zeker kiekjeswaardig.

10. Bergen (Noorwegen)

Wie Bergen in Noorwegen opzoekt, krijgt ongetwijfeld een beeld voorgeschoteld van de pittoreske hanzekade Bryggen met verschillende oude, houten gebouwen in verschillende kleuren. De middeleeuwse kade staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en huisvest tegenwoordig een museum, winkels, galerijen en restaurants.

11. Lissabon (Portugal)

Deze Portugese stad aan de rivier de Taag stelt niet teleur qua kleur. Voor de kleurrijke gebouwen moet je de wijken Graca, Alfama, Baixa of Príncipe-Real zijn.